Søk frivillig!

frivillig

I 2024 gjentar vi Bergens beste festival for fjerde gang, og vi trenger din hjelp til det! Engasjerte frivillige er det viktigste i både planleggingen og gjennomføringen av en vellykket festival. Som frivillig hos Høydenfestivalen får du både jobbe og bli kjent med andre studenter og jevnaldrende. Meld deg som frivillig, skap magisk festivalstemning og få en opplevelse for livet!

Som ny eller gammel student - eller ikke student - er det å være frivillig på Høydenfestivalen en gyllen mulighet til å bli kjent med Bergens festivaleglade mennesker!

Nedenfor er det oppgitt hva som forventes av deg som frivillig, de ulike oppgavene du kan tildeles og ikke minst hvilke goder du vil få som frivillig hos Høydenfestivalen. Dersom du likevel sitter igjen med noen ubesvarte spørsmål, er det bare å kontakte frivilligansvarlig på frivillig@hoydenfestivalen.no!

Søk frivillig!

Påmelding:

Som frivillig skal du først melde deg opp i et interesseskjema, hvor vi vil registrere deg som frivillig. Etter at du har meldt deg som frivillig gjennom påmeldingsskjemaet, vil du i slutten av sommerferien bli tilsendt et nytt skjema fra oss, der du skal informere om hvilke dager du ønsker å jobbe og hvilke arbeidsoppgaver du ønsker. Du vil deretter bli satt opp på bestemt(e) dag(er) og arbeidsoppgave(r) cirka 7 dager før festivalstart - du vil også få mulighet å bytte disse om dette skulle være nødvendig. I tillegg vil du få muligheten til å ønske deg spesifikke personer å jobbe med - dersom dette er ønskelig - slik at du og vennene dine skal kunne både jobbe og ha fri samtidig.

Vakter:

Som frivillig kan du velge mellom to alternativer; du kan enten jobbe opprigg og nedrigg, og få begge festivaldagene fri; eller så kan du jobbe fredag eller lørdag, og få festivaldagen du ikke jobber fri. Arbeidsoppgaven din vil følgelig avhenge av hvilket alternativ du velger. Dersom du velger rigg, vil du blant annet få mulighet til å utforme festivalområdet med pynt, rigge opp scenen og gjerdene rundt området; dersom du velger å jobbe èn av festivaldagene vil du få mulighet til å for eksempel jobbe i bar, være artistvert eller være en del av solskinnspatruljen.


Hva forventer vi fra deg?

Som frivillig forventer vi først og fremst at du møter opp tidsnok til vaktene dine, setter deg inn i arbeidsoppgavene dine og ikke minst at du bidrar til å lage et inkluderende og hyggelig arbeidsmiljø. Det er naturligvis også ønskelig at arbeidsoppgavene gjennomføres med et bredt smil om munnen; dette til tross for at de kanskje må gjennomføres med regntøy og støvler på beina; det er tross alt Bergen by festivalen foregår i! Forventningene til deg som frivillig vil bli beskrevet nærmere i frivilligkontrakten, som også vil være vedlagt i påmeldingsskjemaet.

Hva får du?

Som frivillig vil du få minst én gratis festivaldag og en gratis t-skjorte med Høydenfestivalen sin logo. Mens du jobber under festivalen vil du òg få mat og drikke, i tillegg til en givende og lærerik opplevelse med god musikk og stemning. I tillegg er Høydenfestivalen hovedsakelig en studentdrevet festival, som vil si at dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med andre engasjerte og festivalglade bergensstudenter, på tvers av både studieretning og studiested.

Hva kan jeg gjøre?

Som frivillig på Høydenfestivalen kan du velge mellom mange forskjellige arbeidsoppgaver. Du vil selvfølgelig få god opplæring, og det er få av arbeidsoppgavene som krever forkunnskaper.

frivillig2

Solskinnspatrulje:

Er du blid og utadvendt, og vil være med å lage et godt festivalmiljø? Som frivillig i solskinnspatruljen er det viktig at du er glad i å snakke med mennesker og bidra med glede og godt humør på festivalområdet! Noen av arbeidsoppgavene til solskinnspatruljen er å hjelpe trivselsansvarlig med å hente og lage mat, og dele ut dette + snacks til andre frivillige!

Film & Foto:

Vil du være med på å foreviggjøre festivalen? Som en del av film og fotogruppa får du muligheten til å bistå kommunikasjonsansvarlig med å dokumentere festivalen. Her vil du hjelpe med å ta bilder og video av den magiske stemningen, samtidig som du får lov til å nyte den og konsertene selv! Her er det krav om noe erfaring, og du må stille med eget utstyr.

Bar:

Er du glad i mennesker og høyt tempo? I baren vil du hjelpe til med å servere øl, brus, vann og andre drikkevarer til festivaldeltakerne. Her vil det gå unna i et forrykende tempo, så hvis du liker engasjerende og hektiske arbeidsoppgaver er bar noe for deg!

Scenearbeider:

Vil du lære om sceneproduksjon og være en del av konsertgjennomføringene under festivalen? Som scenearbeider får du muligheten til å være med på å rigge opp og ned scenene mellom konsertene, og du jobber tett med vår produksjonsansvarlig. I tillegg får du mulighet til å se alle konsertene på nært hold! Her er det en fordel med noe erfaring, men ikke et krav.

Rigging:

Vil du være med på å utforme festivalområdet? Under rigg vil du jobbe med opprigg/nedrigg av festivalområdet, før og etter festivalen. Dette er en gyllen mulighet til å få med seg begge festivaldagene - helt gratis! Her er det mye løft og bæring, og arbeidsoppgavene vil være alt fra scenerigg og pynt av parken, til oppsetting av telt og gjerder.

Innslipp og akkreditering:

Er du engasjert og imøtekommende? Når du jobber med innslipp og akkreditering vil du være det første festivaldeltagerne møter under festivalen. Her skal du slippe inn festivalglade musikkinteresserte på festivalområdet, eller dele ut festivalbånd ved akkreditering i nærheten av festivalens område. Du vil i innslipp og akkreditering ha et tett samarbeid med vertskapet og Securitas.

Vertskap:

Vil du være med på å skape et trygt miljø på festivalområdet? Som vertskap er jobben din å sikre nødutgangene og gjerdene rundt festivalområdet. Her er det også viktig å passe på at alle i publikum har det bra, og - eventuelt - varsle Securitas-vekterne dersom man ser noe som ikke stemmer eller hører til på festivalen.

Artistvert: 

Som artistvert vil du bidra til at artistene får en god opplevelse under hele festivalen! Her vil du jobbe backstage og ha god kontakt med artistene og teamene deres under festivaldagene. Dette passer bra for deg som liker å være “hands on” og håndtere flere forskjellige arbeidsoppgaver i løpet av et skift. Om du er heldig, får du kanskje til og med møte favorittartisten din!

Teknisk arbeider

Brenner du for lyd og lysproduksjon? Som frivillig teknisk arbeider får du ansvar for å styre lyd og lys på en av våre scener, samt rigge opp og ned mellom konserter og debatter. Her ser vi etter noen som kan jobbe effektivt og i høyt tempo. Som teknisk arbeider jobber du tett sammen med produksjonsansvarlig og med artistene på scenen. Her er det krav om noe erfaring med lyd- og lysproduksjon.

Registrer deg i dag og bli med på å skape Vestlandets beste festival. Vi gleder oss til å se akkurat deg i august! 

NB
: For å være frivillig på Høydenfestivalen må du ha fylt 18 år før festivalstart.

frivillig3
godbrød
de bergenske
grieg
bergekommune