Søk frivillig!

frivillig

I 2023 gjentar vi Bergens beste festival for tredje gang, og vi trenger din hjelp til det! Frivillige er det viktigste for å kunne lage en magisk festival. Som frivillig på Høydenfestivalen får du jobbe med andre studenter og unge for å bidra til at festivalen når nye høyder. Meld deg på, og få en opplevelse for livet! Under får du vite hva vi forventer fra deg som frivillig, hvilke goder du får fra Høydenfestivalen og litt om de ulike arbeidsoppgavene du kan velge mellom. Dersom du har noen spørsmål som du ikke fikk svar på, kan du sende de til Aurora, som er frivilligansvarlig, på frivillig@hoydenfestivalen.no!

Søk frivillig!

Påmelding:

Som frivillig vil du først melde deg opp i et interesseskjema under, hvor vi registrerer deg som frivillig. Etter at du har meldt seg som frivillig gjennom påmeldingsskjemaet vil du i slutten av sommerferien bli tilsendt et skjema der du kan informere om hvilke dager du ønsker å jobbe og hvilke arbeidsoppgaver du har lyst på. Slik unngår vi at du må sende mail og bytte arbeidsdager fordi man har byttet om på noen fag eller har obligatorisk undervisning. Du vil da bli satt opp på arbeidsoppgaver ca 7 dager før festivalstart, og ha mulighet til å bytte dersom det skulle være nødvendig. Du får også mulighet til å legge inn personer du helst vil jobbe med, så du og vennene dine kan ha fri samtidig.

Vakter:

Som frivillig kan du velge mellom to alternativer; enten så kan du jobbe opprigg og nedrigg og få begge festivaldagene fri. Eller så kan du jobbe enten fredag eller lørdag, og få den andre festivaldagen helt fri. Hva du kan jobbe med vil variere med hvilket alternativ du velger. Dersom du velger rigg, vil du få mulighet til å være med å forme festivalområdet med pynt, opprigg av scene og inngjerding av området. Dersom du velger å jobbe en av festivaldagene får du mulighet til å blant annet jobbe i bar, være artistvert eller solskinnspatrulje.


Hva forventer vi fra deg?

Som frivillig forventer vi først og fremst at du møter opp tidsnok til vaktene dine, setter deg inn i arbeidsoppgavene dine og bidrar til å lage et inkluderende og hyggelig arbeidsmiljø. Det er også et pluss dersom du kan utføre arbeidsoppgavene med et smil (også dersom de må utføres med regntøy, da festivalen tross alt er i Bergen!) Våre forvetninger til deg som frivillig står nærmere beskrevet i frivilligkontrakten, som er vedlagt i registreringsskjemaet.

Hva får du?

Som frivillig får du en gratis festivaldag og en t-skjorte med høydenfestivalens logo. Mens du jobber under festivalen får du mat og drikke, i tillegg til en fin og lærerik opplevelse med fantastisk musikk og god stemning. Som frivillig får du også etterfesten til halv pris, bare 75 kroner per dag! Det som skiller Høydenfestivalen fra andre festivaler er at flesteparten av våre frivillige er studenter. Å være frivillig er derfor en super mulighet til å bli kjent med engasjerte og festivalglade studenter på tvers av studiesteder og studieretninger.

Hva kan jeg gjøre?

Som frivillig på Høydenfestivalen kan du velge mellom mange forskjellige arbeidsoppgaver. Du vil selvfølgelig få god opplæring, og det er få av arbeidsoppgavene som krever forkunnskaper.

frivillig2

Solskinnspatrulje:

Som frivillig i solskinnspatruljen er det viktig at du er glad i å snakke med mennesker og bidra med glede og godt humør på festivalområdet. Noen av arbeidsoppgavene til solskinnspatruljen vil være å dele ut mat og drikke til andre frivillige og hjelpe trivselsansvarlig med å hente og lage mat. 

Film & Foto:

Som en del av film og fotogruppa har du mulighet til å bistå kommunikasjonsansvarlig med å dokumentere festivalen. Her får du mulighet til å både hjelpe oss med å ta bilder og video av den magiske stemningen samtidig som du får lov til å nyte konsertene. Her er det krav med noe erfaring, og du må stille med eget utstyr.

Bar:

I baren vil du hjelpe til med å servere øl, brus, vann og andre drikkevarer til festivaldeltakerne. Her vil det gå unna i et forrykende tempo, så hvis du liker engasjerende og hektiske arbeidsoppgaver er bar noe for deg!

Scenearbeider:

Som scenearbeider får du mulighet til å være med på å rigge opp og ned scenen mellom artistene, og du jobber tett med vår produksjonsansvarlig. I tillegg får du mulighet til å se alle konsertene på nært hold! Her er det en fordel med noe erfaring, men ikke et krav!

Rigging:

Under rigg vil du jobbe med enten opprigg eller nedrigg av festivalområdet før og etter festivalen. Her kan arbeidsoppgavene være alt fra scenerigg til oppsetting av telt og gjerder. Her er det mye løft og bæring, og man kan bli satt på mange forskjellige arbeidsoppgaver som dukker opp underveis.

Vertskap:

Som vertskap vil du ha arbeidsoppgaver som å passe på nødutgangene og gjerdene rundt festivalområdet, samt kontroll av innslipp og utslipp. Som vertskap er det viktig å kunne passe på at alle i publikum har det bra, og å kunne tørre å si ifra til Securitas vekterne som festivalen samarbeider med dersom man ser noe som ikke stemmer.

Artistvert: 

Som artistvert vil du kunne bidra til at artistene får en god opplevelse under Høydenfestivalen. Her vil arbeidsoppgavene være å jobbe backstage, samt ha god kontakt med artistene under festivaldagene. Dette passer bra for deg som liker å være hands on og få flere forskjellige arbeidsoppgaver på et skift. Kanskje du til og med møter favorittartisten din?

Kjøregruppe:

Som en del av kjøregruppa vil du være med å hente artister, utstyr og eventuelle andre oppgaver som det trengs bil til. Arbeidsoppgavene er svært varierte, og du får både snakket med mange av artistene som skal spille under festivalen, i tillegg til at du får sett deler av Bergen som mange studenter ikke har enda. Her er det krav om førerkort klasse B.

Registrer deg i dag og bli med på å skape Vestlandets beste festival. Vi gleder oss til å se akkurat deg i august! 

NB
: For å være frivillig på Høydenfestivalen må du ha fylt 18 år før festivalstart.

frivillig3
godbrød
de bergenske
grieg
bergekommune