Dagsprogram 2023

Dette er støttet av Selskapet til Vitenskapenes Fremme.

Politikk i kunsten
Politikk i kunsten, Paviljongen, Fredag kl. 17.45

Husker du da maleriet «Leiv Eriksson oppdager Amerika» startet en debatt om hvorvidt man kan vurdere kunst kun basert på dens politiske verdi?

Kunst har alltid vært et medium man har brukt til å formidle noe større enn seg selv. Kan man likevel forkaste et maleri kun på bakgrunn av dens politiske betydning? Høydenfestivalen arrangerer samtalen Politikk i kunsten for å snakke om hvordan kunst brukes og misbrukes for å formidle politiske budskaper - og vica versa.

I panelet har vi med oss kunsthistoriker Tuva Mossin og billedkunstner Simen Langeland. Til å moderere samtalen stiller litteraturformidler Hanne Rømsing Sæverås.
Bærekraft for studentene
Bærekraft for studenter, Paviljongen, Lørdag kl.15.45

Hvorfor har klimaengasjementet blant unge i Norge blitt svekket de siste årene? Og hvor mye ansvar ligger egentlig på studenter i kampen mot klimaendringene?

I denne panelsamtalen skal vi diskutere studentenes rolle i klimakampen, og hva studenter kan gjøre for å leve mer bærekraftig.

I panelet finner du prosjektleder i klimafestivalen Varmere, Våtere, Villere, Fride Sunde Lavik, bærekraftspilot ved UiB, Nora Bemanian, og førsteamanuensis ved institutt for biovitenskap, Dorothy Dankel.
Valgdebatt, Paviljongen, Fredag kl.15.45

Er du usikker på hva du skal stemme ved kommunestyre- og fylkestingsvalget?

Da bør du få med deg valgdebatten på fredag! Se Hadia Tajik (Ap), Sveinung Rotevatn (V), Kari Elisabeth Kaski (SV) og Henrik Asheim (H) krangle om nettopp DIN stemme i valget.
10/10-trykkeri, Ved Paviljongen, Åpent hele dagen!

Under årets festival vil det være mulig å få trykk på t-skjorter, luer og det du måtte ønske i samarbeid med 10/10 trykkeri. Husk å ta med egne ting som kan trykkes på, så gjør vi dine gamle ting til et nytt, freshere produkt som er miljøvennlig ♻️
Lopperiet, Ved Paviljongen, Lørdag 15.30-17.30

Er du på utkikk etter en ny skinnjakke? Hva med nye jeans, en hjemmestrikka ullgenser eller et maleri du kan henge opp i stua? Eller koser du deg bare med å titte på vintage-klær og andre lopper?

Til årets festival vil LOPPERIET arrangere loppemarked i festivalområdet, og du har dermed sjansen til å sikre deg det heiteste av gjenbruksvarer i Bergen samtidig som du vandrer fra konsert til konsert! LOPPERIET er et månedlig pop-up loppemarked som dukker opp på ulike steder i Bergen sentrum. I september finner du de altså hos oss i Nygårdsparken.

Vi sees blant klesstativ og bord fulle av brukte skatter!
godbrød
de bergenske
grieg
bergekommune