Nå kan du søke som medlem i
Høydenfestivalen 2023!

Høydenfestivalen er en studentdreven festival. Vi er avhengige av studenter som jobber frivillig i felleskap for å lage festival, enten du jobber med booking, pynting av park, markedsføring eller noe helt annet. Vi har mange spennende verv man kan bidra i. Som medlem arbeider du med festivalen hele vår-semesteret og fram til festivalen, siste helg i august. Da er du en del av studentorganisasjonen, og får være med på alt det gøye sosiale vi driver med.

Vi trenger medlemmer innenfor disse gruppene:
Park, produksjon, frivillig, økonomi, program og kommunikasjon.

Søknadsfrist er 20. januar, 2023.
– Alle søknader sendes inn her: https://forms.gle/fq71dAfKix15Rayc6
– Det aller viktigste er at du er engasjert og vil sette av tid til dette, men det er selvsagt et pluss med litt erfaring fra før.
– Har du spørsmål angående søknadsprosessen kan du kontakte lederen for gruppen du søker til.KOMMUNIKASJON

SoMe-sjef:
Som SoMe-sjef styrer du Høydenfestivalen sine sosiale medier. Du planlegger innhold, produserer det og får det publisert. Foreløpig har vi gjort vår store satsning på Instagram, men er åpne for nye idéer! Å være SoMe-sjef er en kjempekul jobb, som gir mye kreativ frihet, men i perioder er det også travelt. Derfor er vi avhengig av en person som kan stille opp og bruke mye tid på festivalen under hektiske perioder.

Foto-sjef:
Som foto-sjef er du Høydenfestivalen sin hovedfotograf. I forkant av festivalen vil du ha ansvar for å ta bilder av det som trengs til SoMe og nettsiden, samt andre fotooppgaver som kan dukke opp. Under festivalen vil du lede en gruppe av frivillige fotografer. Din oppgave er å samle inn bilder som blir tatt underveis i festivalen og gi eventuell veiledning der det trengs.

Video-sjef:
Som video-sjef er du ansvarlig for Høydenfestivalen sitt videoinnhold. Du må kunne filme og klippe videoer, som blir brukt på sosiale medier og nettsiden. Den største og viktigste jobben er å lage etterfilm fra festivalen. Her kan vi få inn frivillige video-fotografer ved behov. I så fall vil du ha ansvar for å veilede og delegere oppgaver til de frivillige fotografene. Du vil ha ansvar for å klippe videoen etter festivalen, og vi er derfor avhengig av at du kan arbeide for oss etter festivalslutt.

Presseansvarlig:
Vi trenger oppmerksomhet fra pressen, og dette vil bli din jobb! Som presseansvarlig driver du med presseinnsalg, og jobber for at flest mulig ønsker å skrive om oss både før, under og etter festivalen. Du skriver pressemeldinger og har ansvar for håndtering av presse under selve festivalen.

Markedsføringsansvarlig
/nestleder for kommunikasjon:
Hvordan i all verden skal folk høre på Høydenfestivalen? Er det gjennom stands, PR-stunts, plakatopphenging eller noe helt annet? Det blir din jobb å finne ut. Til denne jobben trenger vi en person som både er kreativ og strukturert. Du vil i hektiske perioder ha en del lederansvar ovenfor kommunikasjonsgruppen.

Grafisk designer:
Dette er en stor, men kjempespennende jobb! Som grafisk designer får du muligheten til å skape hele den grafiske profilen til Høydenfestivalen 2023. Du vil utvikle den visuelle identiteten vår, samt skape grafisk innhold til alle våre plattformer. Du vil freste opp nettsiden vår, lage plakater, skilt og alt annet av grafisk materiale vi trenger til festivalen.PARK

Nestleder park:
Som nestleder bistår du parkansvarlig på flere områder, og jobber med sentrale innkjøp og leieavtaler for et velfungerende festivalområde. Dette gjelder utemøbler og infrastruktur som festivaldo og vann. Du vil også ha ansvar for å utforme kart, så om du har erfaring fra grafiske programmer er det et pluss. Vi ser etter deg som jobber strukturert og som har et overordnet perspektiv! Som nestleder er du med i parkgruppa, som jobber med utformingen av, og infrastrukturen på, festivalområdet.

Pyntesjef:
For å gjøre festivalområdet så innbydende og hyggelig som mulig, trenger vi å pynte det! Som pyntesjef vil du være leder for pyntegruppa som har ansvaret for estetikken på området. Vi ønsker at festivalen vår kan være en arena som løfter frem uetablerte kunstnere og studenters arbeider. Derfor ser vi etter deg som er kreativ, tenker nytt, og har gjennomføringsevne! Som pyntesjef er du med i parkgruppa, som jobber med utformingen av, og infrastrukturen på, festivalområdet.

Pyntegruppa:
Vi ser etter en kreativ gjeng som sammen med pyntesjef kan planlegge, lage og gjøre Nygårdsparken til Bergens hyggeligste festivalområde. Mye av pynten lager pyntegruppa selv, og man må se etter løsninger som gjør pynten bærefraktig og holdbar til videre bruk. Arbeidsoppgaver kan være alt fra å male skilt og sy vimpler, til å snekre pallesofaer — mye er mulig! Som en del av pyntegruppa er du også med i parkgruppa, som jobber med utformingen av, og infrastrukturen på, festivalområdet.

Baransvarlig:
Vil du lede bardriften til Høydenfestivalen? Vi ser etter deg som har erfaring med skjenking og bardrift fra før av.  Som baransvarlig kommer du til å ha tett kontakt med sentrale aktører som Hansa og Hulen. Det er derfor ønskelig at du har tilknytning Hulen, men det er ikke et krav. Under festivalen vil du ha ansvar for å lede frivillige som står i bar. Baransvarlig  er med i parkgruppa, som jobber med utformingen av, og infrastrukturen på, festivalområdet.

Mat- og serveringsansvarlig:
Hva slags mat skal selges på området til våre sultne festivaldeltakere? Som matansvarlig kan du påvirke dette og du blir kontaktpunktet for aktørene og food trucksene som skal servere hos oss. I dette vervet jobber du mye selvstendig og holder kontakt med serveringsaktører.  Som mat- og serveringsansvarlig er du med i parkgruppa, som jobber med utformingen av, og infrastrukturen på, festivalområdet.

Sikkerhetsansvarlig:
Har du erfaring med arrangementssikkerhet, beholder du roen i hektiske situasjoner, og er ansvarlig? Da ser vi etter deg! Som sikkerhetsansvarlig jobber du med å utvikle gode rutiner for sikkerheten under festivalen. Du jobber tett med et vekterteam, og leder frivillige som jobber med vakthold under festivalen. Som sikkerhetsansvarlig er du med i parkgruppa, som jobber med utformingen av, og infrastrukturen på, festivalområdet.ØKONOMI

Sponsoransvarlig:
Er du personen som brenner for kontakt med bedrifter og networking? Da er dette vervet for deg! Som sponsoransvarlig vil du jobbe med å hovedsakelig fremme fordelene bedrifter får av å profilere seg via Høydenfestivalen, samt skaffe festivalen nødvendig spons enten i form av penger eller produkter/tjenester.

Bærekraftsansvarlig:
Høydenfestivalen er på utkikk etter grønne sjeler! Som bærekraftsansvarlig er du personen som fører klimaregnskap, ser hvilke tiltak festivalen kan iverksette for å holde en grønn profil, samt ha overordnet ansvar for at avviklingen foregår bærekraftig. Dette er vervet for dem som engasjerer seg det lille ekstra for bærekraftighet.PRODUKSJON

Produksjonskoordinator:
Vil du være med å skape en spennende produksjon og skape kule konsertopplevelser? Som produksjonskoordinator vil du bistå med planlegging av den praktiske gjennomføringen av konsertene under festivalen. Du vil også være hovedbindeleddet mellom produksjonsteamet og de frivillige på den store scenen under festivalen. Arbeidsmengden vil variere, men det blir sannsynligvis mest intensivt i ukene før festivalen og under festivalen. Dette er en rolle for deg som brenner for gode konsertopplevelser og har ståpå-vilje!

B-sceneansvarlig:
Som sceneansvarlig på b-scenen får du ansvar for planlegging og avvikling av alt som skjer på scenen, enten det er konserter eller debatter. Du vil være kontaktperson for alle artister og bidragsytere som skal på scenen, ha ansvar for å delegere arbeidsoppgaver til frivillige og ha et generelt ansvar for at alt går som smurt under festivalen på b-scenen.


FRIVILLIG

Frivilligkoordinator
/frivillignestleder:
I rollen som frivillig nestleder vil du jobbe tett med frivilligansvarlig med utforming av arbeidslister, frivillig rekruttering, koordinering av frivillige under festivaldagene og eventuelt andre oppgaver som skulle dukke opp i løpet av semesteret. I denne jobben vil du få god erfaring med samarbeid, excelark og kjappe løsninger, så dette er jobben for deg dersom du liker mennesker og å ha mange baller i luften! Arbeidsmengden vil variere, men regn med mer arbeid mot sommeren, og før og under festivalen.

Trivselsansvarlig:
I rollen som trivselsansvarlig vil du jobbe tett med frivilligansvarlig med utforming av frivilligområdet og trivselen til de frivillige under festivaldagene, samt ha et ekstra ansvar for trivselen til medlemmene under semesteret. Her vil du få erfaring med mye forskjellig innenfor festivalplanlegging, samt et utrolig hyggelig miljø innad i frivillig gruppa! Arbeidsmengden vil variere, men regn med mer arbeid mot sommeren, og før og under festivalen.

Sosialgruppe:
En studentorganisasjon er avhengig av et godt sosialt miljø for å overleve, og her kommer sosialgruppen inn! Dersom du er glad i organisering og møte nye mennesker er dette vervet for deg! Du vil ha ansvar for å planlegge ulike arrangementer for medlemmene i festivalen i løpet av våren, og fortsette dette arbeidet for de frivillige når de blir med i festivalen. I sosialgruppa vil det være 3-4 personer til sammen, som man vil jobbe tett sammen med, og man vil også jobbe tett med resten av frivilliggruppa. Arbeidsmengden vil være jevnt fordelt utover året.PROGRAM

Artist- og backstageansvarlig:
For å gi artistene den beste opplevelsen en festival kan tilby, må vi ha hjelp til å drive arbeidet med backstage og transport for artistene til og fra der det trengs. Her hadde det vært veldig nice med en person som har lappen og muligens bil tilgjengelig! Vi booker noen lokaler i diverse områder nært parken, og innreder og varter opp i disse. Denne personen vil også være min nr. 2 og arbeide tett med meg gjennom året, i både planleggings- og gjennomføringsfasen! Mer ansvar, mer gøy!

Etterfestansvarlig:
Etter en heftig fest i parken skal vi bringe festen videre til vår samarbeidspartner Hulen, like ved Nygårdsparken. Vi skal ikke stille noe verre på programmet her, og vi ser derfor etter noen som kan bidra i bookingprossessen til etterfesten, og samarbeide nært med Hulen om planlegging og gjennomføring av festen. Det er ikke nødvendig med særlig lange arbeidsøkter i vår, men mer i forkant og under festivalen.

Dagprogramansvarlig m/nestlederansvar:
Som festival med fokus på studentkultur vil vi arrangere kule og interessante samtalemøter i den tidligere delen av programmet, men også andre aktiviteter med fokus på studentkultur. Denne personen skal hjelpe til med å drive og planlegge dagprogrammet, alt fra samtalemøter og arrangering av andre spennende ting! Vi sikter på å møtes én gang i uken i løpet av våren, samt mer under festivalhelgen for å  sørge for at det er smooth sailing.

Samtalemøteansvarlig:
Som samtalemøteansvarlig er du med på å booke og planlegge samtalemøtene som er en del av dagprogrammet. Innslagene kan være alt mulig fra live podcast, stand up, foredrag eller annen underholdning! Vi ønsker også å ha innslag av akademisk karakter, og finne noe spennende tema som er interessant å høre mer om, med noen kule personer!

Debattansvarlig:
September 2023 er det igjen kommunestyres- og fylkestingsvalg, og vi vil hjelpe studentene å orientere de på hva partiene står for! Her trenger vi hjelp til å booke politikere som vil være med på debatt, og skape en god samtale om de tingene studentene er interesserte i. Mest arbeid før og under festivalen, men også litt gjennom våren for å rekke å booke debattdeltakerne.

Aktivitetsansvarlig:
På dagtid vil vi forsøke å fylle programmet med artige aktiviteter og påfunn! Her er det kun fantasien som stopper, alle ideer fra kunstutstilling og badmintonturnering, til massasjetog og quiz er velkomne! Her trenger jeg hjelp til eventuelle bookinger av aktører, handling av utstyr, planlegging av gjennomføring og til slutt selve gjennomføringen under festivalen.