brenn.

Alt ved brenn. viser at rocken fremdeles kan være uredd, fri, uhøytidelig og fargesprakende, og dessuten påvirket av usannsynlige referanser fra andre musikalske leire. Duoens unike blanding av rockens kompromissløshet kombinert med popens lekenhet og sjarm, har gjort at de skiller seg ut i musikklandskapet og stadig tiltrekker seg nye trofaste fans.
Reisen til brenn. startet da Edvard Smith Save og Rémy Malchère Pettersen møttes på Lillestrøm Videregående. «Spiller du trommer?» spurte Edvard. Det var starten på et vennskap mellom to ganske forskjellige typer med det samme bankende hjertet for punk svøpt i popmelodier.

2019 var året hvor brenn. for alvor satte avtrykk på den norske musikkscenen. Debutalbumet «Elsker» skaffet brenn. sin første Spellemann-pris, i kategorien «Årets rock», og i tillegg hanket de inn en nominasjon for «Årets nykommere». Singlene «Du og Jeg» og «Keen» har vært publikumsfavoritter, hvor begge ble plukket ut til ukas låt på P3.
e
Gjennombruddsåret 2019 var travelt for brenn. også på livefronten; de spilte for fullsatte klubbscener og festivaler i Norge og toppet det hele med Roskildefestivalen. Bandets forrykende liveshow har ført dem på turneer med Honningbarna og Pom Poko, og førte til en nominasjon for «Årets live» under P3-gull i 2019. Live har duoen med seg fullt band, og kan sammenlignes med nasjonale og internasjonale artister som FIDLAR, Mac Demarco og Death By Unga Bunga, der humor og spontanitet står sentralt i konsertfilosofien.
Resultatet blir et relevant rockeband for nåtiden. Fremtiden er brennheit.